İçerisindeki sıcaklığı uzun süre muhafaza etme özelliği ile dikkat çeker. Bu özellik, yemekleri pişirdiğiniz kapta aynı sıcaklığı ile servis edebilme imkanını da beraberinde getirir. Güveçte yapılan yemekler o an ve sıcak olarak servis edilir. Güveç yemekleri ikinci kez ısıtılmaz.
Toprak Güveç ilk Kullanım Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Toprak sütlaç, et ve yoğurt güveçlerinde ilk kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
Toprak güveç kabı ilk kullanım sırasında, iç yüzeyi nemlendirilerek kullanılmalıdır. Bu işlem, güvecin iç yüzeyinde çatlakların oluşumunu önler ve güveç daha uzun süre kullanılabilir hale getirir.
Güveç içine ürün konurken, yemek, sütlaç veya yoğurt miktarı güvecin boyutuna göre ayarlanmalıdır. Aşırı dolu bir güveçte yemekler iyi pişmeyebilir.
Güveç içinde yemek pişirirken, ateşe doğrudan konulmamalıdır. Öncelikle, güveç bir tencerede ısıtılır ve daha sonra yemek pişirme işlemine devam edilir.
Bu noktalara dikkat edilerek ilk kullanım sırasında sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
Ürün farklılık gösterebilir
Benzer Ürünler
Bize Sorun
Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için Cookieler kullanılmaktadır. Cookie tercihlerinizi değiştirmek ve Cookieler hakkında detaylı bilgi almak için İnternet Sitesi Gizlilik Politikası’nı inceleyebilirsiniz. Cookie ayarlarını değiştirmeniz durumunda internet sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini kaybedebileceğini dikkate alınız.