MARCATO ATLAS 150 ERİŞTE MAKİNASI ile evinizde kolayca 1,5 mm kalınlığında erişte veya makarna yapabilirsiniz. İtalya'da üretilen bu orijinal ürün, sağlıklı ve lezzetli makarnaların kapısını aralar.
Kırmızı Atlas 150 Erişte Makinesi, elle çalışır yan kolu veya ek olarak alabileceğiniz elektrikli motoru ile çok kısa sürede makarna hazırlamanızı sağlar. Aileniz için pratik ve lezzetli makarnalar artık daha da kolay!
Kırmızı Atlas 150 Erişte Makinesi, üretim aşamasında gıdanıza herhangi bir yabancı, zararlı madde bulaştırmayacağı test edilmiş ve onaylanmıştır. Bu sayede sağlıklı ve güvenilir bir ürün kullanırsınız.
– Atlas 150 erişte makinesi ile ev yapımı, üstün lezzetli makarna ve erişte yapabilirsiniz.
– Marcato Atlas 150, klasik bir makarna makinasıdır. Kullanımı kolay olan ürün içerisinde metal kol, mengene ve silindir kullanılmıştır.
– Marcato Atlas 150 makarna makinası hem çok ekonomik hem de çok kalitelidir.
– Atlas 150 modelimize farklı aparatları takabilir veya çıkarabilirsiniz.
– Atlas 150 mm kalınlığında silindire, 10 kalınlığa ayarlanabilen sabit bir bıçağa sahiptir. Bu sayede kolaylıkla erişte ve spagetti yapabilirsiniz.
– Makarna yaparken işinizi kolaylaştıracak çıkartılabilen bir kolu ve güvenle kullanmanızı sağlayacak bir mengenesi vardır.
– Metal bilimi tarafından test edilen ürünlerde herhangi bir kusur bulunmayıp sağlığa uygun olduğu test edilmiştir.
– Sabit, ikili makarna bıçakları sayesinde hem 6 mm erişte hem de 1,5 mm spagetti yapabilirsiniz.
– %100 orjünal Marcato Atlas 150 erişte makine modelimizdir.
MAKİNENİN KULLANIMA HAZIRLANIŞI
Makineyi masaya özel mengeneyi kullanarak sabitleyin ve silindirlerin deliğine manivelayı yerleştirin. Makine ilk olarak kullanılacağı zaman,aşırı yağı gidermek için kuru bir bezle temizlemek gereklidir. Silindirlerin temizliği için bunların aralarından daha sonra atılması gereken az miktarda hamur geçirin.
KARIŞIMIN HAZIRLANIŞI
6 kişi için ölçü.
İçindekiler: 500 gr yumuşak buğday unu ve 5 yumurta; 5 yumurta yerine 1 bardak su kullanabilirsiniz. Lezzetli bir makarna için 250 gr yumuşak buğday ununu 250 gr sert buğday unuyla karıştırınız. Tuz katmayınız! Unu bir kaba alıp yumurtaları ortasına deviriniz. Yumurtaları bir çatalla karıştırıp tamamen unla karışmasını sağlayınız. Elde edilen hamuru tamamen homojen kılıp kıvamına getirinceye kadar elinizle yoğurunuz. Eğer hamur çok sertse su ,çok yumuşaksa un ekleyiniz. Tam kıvamında bir hamur asla parmaklarınıza yapışmamalıdır. Hamuru kaptan çıkartıp hafifçe unlanmış bir masa üzerine koyunuz. Gerekli görüldüğü taktirde hamuru ellerinizle yoğurmaya devam ediniz ve küçük parçalar halinde kesiniz. Bir tavsiye;buzdolabından henüz çıkarılmış yumurtaları kullanmayınız!
“ATLAS” İLE ÜRETİLEN HAMUR VE MAKARNANIN HAZIRLANIŞI
Makinenin regülatörünü dışa doğru çekerek ve iki düz silindir tamamen açık olacak şekilde (yaklaşık 3 mm) 1 sayısı üzerine getiriniz. Kolu çevirerek silindirler arasında bir parça hamur geçiriniz.
Hamuru iki katına çıkararak ve gerekli görüldüğü takdirde ortasına un ekleyerek bu operasyonu 5-6 kez tekrarlayınız. Hamur muntazam bir kalıp aldığı zaman,regülatör 2 sayısına getirilerek,sadece 1 defa silindirler arasından geçiriniz. Daha sonra tekrar istenilen kalınlığa ulaşıncaya kadar bir kez 3 ‘te geçiriniz.(min.kalınlık – 0.2 mm n..9)Hamuru bir bıçak ile enine doğru yaklaşık 25 cm.lik uzunluklar halinde kesiniz (=10”) kolu kesim silindirlerinin deliğine yerleştiriniz ve bunu döndürürken tercih edilen makarna tipini elde etmek için hamuru geçiriniz.
Arzu ederseniz ön dişliden geçirerek ince makarna(1,5 mm TAGLIERINI) ya da orta dişliden geçirerek kalın makarna(6,5 mm FETTUCCINE) elde edebilirsiniz.
Not1 – Eğer silindirler ‘kesemiyorlarsa’ yada hamuru güzel ayırmıyorsa bu hamur çok yumuşak demektir. Bu durumda karışıma un ekledikten sonra hamuru düz silindirler arasından geçirmenizi öneririz.
Not2 – Hamurun çok sert olmamasına dikkat ediniz aksi takdirde silindirler hamuru alamıyacaktır.
İçinde makarnayı boşaltacağınız bol miktarda tuzlu suyu kaynatınız.(1/2 kg makarna için yaklaşık 4 litre) Taze makarna kısa sürede ,kalınlığına göre 2 dakikadan 5 dakikaya kadar pişer. Dikkatlice karıştırınız ve piştikten sonra süzgeçten geçiriniz.
MAKİNENİN BAKIMI
1-Kullanım esnasında, düz silindirler altındaki kazıyıcıları bir parça mutfak kağıdı ile ara sıra temizleyiniz.
2-Makineyi kesinlikle suyla veya bulaşık makinesinde yıkamayınız!
3-Makineyi kullanımdan sonra temizlemek için ,bir fırça ve tahta bir çubuk kullanınız
4-Gerekli olması halinde ,kesim silindirlerinin uçlarında birkaç damla vazelinyağı damlatınız.
5-Silindirler arasından bıçak veya mutfak bezleri geçirmeyiniz.
6-Kullanımdan sonra makineyi ve aksesuarlarını kendi kutularında saklayınız.